viernes, enero 18
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

fotoespai- 300La sala CRAI de la Escuela Superior Politècnica de Gandia acoge la exposición “PORT_GANDIA” de Pep Aparisi. Junto con la muestra se ha presentado el libro que con este mismo título y  textos de Rafa Gomar inicia la colección EFÍMER. Esta serie está editada por el FEG y limitada a cien ejemplares firmados y numerados por el autor.

LA EXPOSICIÓN

“Avui el fotògraf s’ha convertit en un flâneur que camina i observa el port de Gandia. És una silueta que actua amb la sensibilitat apassionada vers el munt d’imatges que li creuen l’esguard, la concatenació d’estímuls d’un cos perfectament camuflat darrere l’objectiu per a copsar la pulsació de  cada sentit.

El fotògraf-flâneur no té un itinerari preconcebut, camina sense cap finalitat concreta i ha de saber escollir cada pulsió. És un passejador que observa i no busca referències permanents ni sòlides, sinó qualsevol incitació efímera que li travesse els ulls per confegir un reportatge artístic d’instantànies, amb la seua mirada particular. En realitat, el complau anar-hi sol, sense testimonis que el molesten. Necessita escoltar els murmuris de la natura tot sol, el moviment dels treballs i els dies, la rítmica respiració del port enmig d’un rotund silenci. El flâneur-fotògraf copsa la llum i les ombres de les parets, la forma de les drassanes –a partir de les quals podria impartir una classe de geometria de primària–, la rugositat de la superfície d’uns taulons de fusta, la textura del ferro d’un canaló, la pell bruta de les aigües, el soroll constant de les drisses colpejant el pal, el moviment de les boies i les balises, els contenidors, les bobines de paper, la diversitat de les mercaderies, els fanals, les grues, tota una allau inesgotable d’impressions que desperta el seu esperit ambulant i dispers.

El fotògraf vol compartir amb nosaltres el seu àlbum predilecte i ens presenta aquests retrats com l’essència dels seus passejos i la seua sensibilitat.”

Rafa Gomar

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Leave A Reply