Potries inicia la programació del Porrat de Sant Blai 2018 el diumenge 28 de gener, amb la inauguració d’exposicions, presentacions i la trobada europea d’art Sculpture Network Start’18.

DIUMENGE 28 DE GENER

10.30 hores:  Passejada artística, amenitzada amb tabal i dolçaina. Eixida: Plaça de l’Església.

  • Visita a la Residència d’artistes RobHouse. Centre Internacional de Creació i Experimentació d’Art.
  • lnauguració «Art al Carrer»: exposició urbana col·lectiva.
    Basada en l’exposició «Pintant la Fira» de l’Associació Isa de Cocentaina, «Art al Baleó» de la Asociación Movimiento de Pintura Biarense i les obres d’artistes i col·lectius del nostre territori. Un total de 100 obres plasmades en teles, penjades de les balconades.

11.30 hores: Vídeo de benvinguda de Sculpture Network, visita RobHouse i connexió Start’18.

  • lnauguració de l’exposició del concurs de fotografia «Sempre és Porrat» de la Mancomunitat de Municipis de la Safor. Casa de la Cultura.
  • Representació de «Sant Blai i la seua relíquia», una obra de titelles amena i divertida que conta la història del patró de Potries. Entrada gratuïta. Casa de Cultura.

Inauguració de les exposicions:

  • «Mostra de pintures i escultures contemporànies», Robert Ward.
  • «Joan Pellicer, la saviesa de les nostres plantes», Museu Valencia d’Etnologia
  • «Treball de camp sobre plantes mengívoles», d’Antoni Orengo. Ed. Tívoli.

16.00 a 19.00 hores: Visita guiada al Museu Etnològic «Cassoleria d’Ángel Domínguez».

  • Obertura de les exposicions de la Casa Ajuntament-Casa senyorial del S. XVII.

 

17.30 hores: Trobada de Cors amb la participació de: Cor de Sant Blai de Potries, Coral de Benirredrà i Cor de la Associació Cultural Ball i Art de Sant Vicent del Raspeig. Església parroquial.

18.30 hores: «Parlem de Joan Pellicer» amb Jorge Cruz, del Museu Valencià d’Etnologia, i Jesús Villaplana, professor de la UPV. Casa de la Cultura.
Vas conéixer Joan Pellicer? Tens anècdotes que compartir? Al 2017 s’han complit 10 anys de la seua mort i volem recordar el seu impagable treball de recerca de la nostra cultura popular. Vine i conta la teua experiència, fem entre totes i tots aquest xicotet homenatge a aquest gran home.