miércoles, diciembre 19
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

El Porrat de sant Blai de Potries és un dels més arrelats a la comarca de la Safor. Durant molts anys va ser, si no l’únic, sense lloc a dubtes el més important, i era tot un esdeveniment no només en aquesta població, també als pobles del voltant, on era costum “anar a passar el dia a Sant Blai” el diumenge següent a la celebració del sant.

L’excursió caminant a Potries, visitar la relíquia (“*passar-se l’osset”), el pa benet i dinar a l’ermita era un ritual que forma part de la memòria col·lectiva dels qui hem deixat enrere els quaranta.

Durant aquests dies, els principals carrers del poble acolliran els tradicionals mercats, espectacles, atraccions i la fira gastronòmica. Paral·lelament a l’oferta d’oci, es desenvolupa un extens programa d’activitats culturals que pretén reivindicar la tradició i el patrimoni de Potries, així com recuperar la vocació del Porrat de Sant Blai com a espai de trobada comarcal.

PROGRAMA DEL PORRAT DE SANT BLAI DE POTRIES 2018

DIES 2, 3 I 4 DE FEBRER

De 10.00 a 21.00 hores: Mercats del Porrat

 •  Mercat Artesanal. Carrer Boamit.
 • Mercat Gastronòmic i de la Terra. Carrer De Dalt, Plaça del Cup i Plaça de l’Ajuntament.
 • Mercat d’entitats locals i comarcals. Plaça de l’Esglèsia.

De 10.00 a 20.00 hores: Es podrán visitar a la Casa Ajuntament les exposicions 

 • “Mostra de pintures i escultures contemporànies de Robert Ward”.
 •  “Joan Pellicer, la saviesa de les nostres plantes”.
 •  “El treball de camp, sobre plantes mengívoles, d’Antoni Orengo”.
 •  Exposició del concurs de fotografia “Sempre és Porrat” de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.  Casa de la Cultura, visitable durant la representació de l’obra de titelles Sant Blai i la seua Relíquia.
 • “Art al Carrer”. Exposició urbana col·lectiva.

DIVENDRES 2 DE FEBRER – TRIES FUSIÓ

De 17.00 a 20.00 hores: Obertura del Museu Etnològic “Cassoleria d’Ángel Domínguez”.

De 17.00 a 20.00 hores: Obertura de les exposicions de la Casa Senyorial del S. XVII-Casa Ajuntament.

17.30 hores: Bunyolada popular amb xocolate. Plaça de l’Església.

19.30 hores: Xerrada de Josep Bernabeu (Catedràtic d’Historia de la Ciència en la Universitat d’Alacant) “Etnobotànica i gastronomia en l’obra de Joan Pellicer”. Casa de la Cultura.

00.00 hores: Concert TRIESFUSIÓ a la carpa musical amb l’actuació de

 • Capa de plàstic, pop-folk saforaui.
 • Nuc, rock indie saforenc.
 • Bacora, punk californià.

DISSABTE 3 DE FEBRER

A les 10.00 hores: Excursió per conéixer les nostres plantes mengívoles a càrrec d’Ausiàs Jordà i Antoni Orengo.
Una passejada pels llocs on els nostres avantpassats anaven a buscar les herbes mengívoles que formaven part de la cuina popular. Aprendrem a reconeixer-les i  preparar-les. Punt de trobada: Plaça de l’Ajuntament.

A les 11.00 hores: Missa tradicional, on s’interpretarà el cant de goig al Sant, ens “passarem” la relíquia i menjarem els panets benets.

A les 12.00 hores: Actuació infantil Trobadorets. A ritme de rock&roll, folk, cançons clàssiques, temes propis, embarbussaments, llegendes, endevinalles . Una espectacle per a que tota la família passe una estona ben divertida cantant i ballant. Plaça de l’Ajuntament.

A les 13.00 hores: Actuació de Kabel Quartet, de la Federació Catalana de Societats Musicals. Plaça del Cup-Mercat Gastronomic.

A les 17.00 hores: Actuació de Un clarinete entre láminas, de la Federación de Bandas de Andalucía. Plaça del Cup – Mercat Gastronòmic.

De 16.00 a 19.00 hores: Taller de torns ceràmics participatiu per a totes les edats, on podrem aprendre a treballar la ceràmica de la mà de “Alma Alfarera”. Plaça de l’Ajuntament .

De 16.30-17.30 hores: Representació de l’obra de titelles Sant Blai i la seua relíquia. Casa de la Cultura. Entrada 2€.

A les 18.00 hores: Actuació de Umbuae Brass Ensemble, de la Asociación Musical Moteña de Mota del Cuervo de Cuenca. Plaça de l’Ajuntament.

A les 19.00 hores: Actuació de The swing machine. Un deis grups més populars de swing al País Valencià, que ens transportarà a l’època daurada del swing, un repertori per gaudir i per ballar!! Plaça del Cup-Mercat Gastronòmic.

A les 00.30 hores: Nit de festa amb discomòbil a la Carpa musical.

DIUMENGE 4 DE FEBRER

A les 10.00 hores: Excursió “Entre Arrels” de la mà de l’ambientòleg Ismael Aznar i l’etnobotànic Daniel Climent. Eixida: Plaça de l’Ajuntament.
Proposa un recorregut per una quinzena d’arbres i arbredes de gran bellesa i encant, cadascun amb una singularitat associada a la seua forma o dimensions, antiguitat, o fets histories de qué han estat testimoni.

A les 11.00 hores: Actuació de Chromatic Winds, de la Agrupación Musical la Primitiva de Pozo Cañada de Albacete. Plaça del Cup – Mercat Gastronòmic.

A les 11.30-16.30-17.30. Representació de l’obra de titelles Sant Blai i la seua relíquia. Casa de la Cultura. Entrada 2€

A les 12.00 hores: II Sarau popular de balls tradicionals, amb l’actuació de la Rondalla l’Agredol(:. Convidem a tothom a vindre a ballar jotes, fandangos, seguidilles i la resta de balls. Pla9a de l’ajuntament.

A les 13.00 hores: Actuació infantil “lnfanTICS” a càrrec de Josep Enric Grau. Conte i interpretació de les imatges i els textos del !libres-cultura “TincToncTics”. Els xiquets-és  descobriran la comunicació a través deis diferents llenguatges artístics. Plaça del Cup-Mercat Gastronòmic.

De 16.00 a 19.00 hores:  Taller de torns ceràmics participatiu per a totes les edats, on podrem aprendre a treballar la ceràmica. Plaça de l’Ajuntament.

A les 17.00 hores: Actuació de Horn Festival Ensemble Plaça de l’Ajuntament.

A les 18.00 hores: Actuació de la Trocamba Matanusca. Des d’Ontinyent ens portaran la millor representació musical de !’Europa de l’Est, ens faran vibrar a ritme de folk, balkan, klezmer i gypsy. El millor “Balkan Gypsy de Bancal”. Plaça del Cup-Mercat Gastronomic.

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Leave A Reply