Con motivo de la celebración el próximo día 23 de abril del Día Internacional del libro, durante la semana del 18 al 23, el Departament de Cultura del Ayuntamiento de Gandia junto con el IMAB (Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques) organizan en diferentes espacios de la ciudad actividades con los libros y la lectura como protagonistas.

 LUNES 18 DE ABRIL 

 BIBLIOTECA CENTRAL. Plaça Rei Jaume I, 10 

19. 30 horas: Conferencia Inaugural a cargo del escritor Ignacio Martínez de Pisón, Premio Nacional de Narrativa 2015. Presenta el acto Agustina Pérez.

El autor de obras como La buena reputación (Premio Nacional de Narrativa 2015), El día de mañana o Dientes de leche, entre otras, presentará su último trabajo Històries de la Història que dará pie a una tertulia abierta a todos los asistentes acerca de los diferentes acontecimientos históricos del siglo XX que cobran un protagonismo especial en sus libros

 JUEVES 21 DE ABRIL 

 BIBLIOTECA CENTRAL. Plaça Rei Jaume I, 10 

20.30 hores: Club de Lectura. Bé, perdona’m però estan esperant-me de Rafa Gomar amb la presència de l’autor.

Aquestes vint històries són una mostra molt diversa del tema predilecte de Rafa Gomar: les relacions personals, amb els sentiments, les contradiccions i la perplexitat que les envolten. Amb un llenguatge àgil i acurat, concís, l’autor narra escenes quotidianes en què el lector s’endinsarà en un joc d’ombres, silencis i somriures més enllà de l’argument, i conviurà amb les diverses actituds dels personatges davant els embats de la vida.

El to, de vegades irònic, de vegades intimista i de vegades dramàtic, acoloreix totes les històries que es troben emmarcades en els escenaris dels carrers de València i les comarques de la Marina, La Safor o qualsevol lloc del món.

 VIERNES 22 DE ABRIL 

 BIBLIOTECA CENTRAL. Plaça Rei Jaume I, 10 

19.30 hores: Espectacle literari. Bestial. A càrrec de Troba-dós (literatura i més coses) 

Troba – dós presenta el seu nou espectacle on inclourà, entre d’altres els relats premiats, El cervell, La guerra és la guerra i l’ornitòleg

 TEATRE DEL RAVAL. C/ Sant Ramón, 8 

22.30 hores: Teatre. Un entre tants. Homenatge a Vicent Andrés Estellés, a càrrec de Perros Daneses. 

Amb l’immortal Vicent Andrés Estellés, volem commemorar el Dia Internacional del Llibre. Ell és un entre tants i, això no obstant, algú únic, algú capaç de fer vibrar el poble valencià amb només un dels seus versos. Amb l’espectacle, es pretén abastar la seua figura com a intel·lectual, tot i recuperar el seu vessant més simbolista, des d’un teatre contemporani. 

Preu: 10 €. Organitza: Teatre del Raval. Sant Ramon, 8 / Col·labora: Biblioteques Gandia. Reserves: info@teatreravalgandia.org, www.teatreravalgandia.org i 962 866 532

 SÁBADO 23 DE ABRIL – DÍA INTERNACIONAL DEL LIBRO 

dia del libro 200 PLAÇA DE LORETO 

De 10 a 14 horas: Mercadillo del Libro Usado.

Durante toda la mañana del sábado, la plaza de Loreto se llenará de puestos de libros, discos y películas, que se pondrán a la venta por un precio simbólico. La actividad se complementará con actuaciones musicales y teatrales.

 PASSEIG DE LES GERMANIES – FRENTE A LA CASA DE CULTURA 

De 10.00 a 21.00 horas: La Biblioteca más cerca de tí.

Abrimos las puertas de la biblioteca y nos trasladamos al Passeig de les Germanies, os invitamos conocer parte de nuestro fondo y nuestras actividades. Podéis llevaros en préstamo algunos libros que os proponemos y haceros socios si todavía no lo sois. En este espacio se desarrollarán las siguientes actividades:

11.30 hores: El llibre que més m’agrada

Us convidem xiquets i xiquetes a presentar-nos a tots un llibre, a llegir-ne una part o parlar-nos-en, el que vosaltres trieu, el que més us haja agradat, el que resulte especial per a vosaltres, el que més emocions us ha despertat o el que us vinga de gust…

13.00 hores: Presentació del llibre El Tio de la Porra, amb l’autor, Juli Capilla.

Contacontes sobre el mític personatge de Gandia, el Tio de la Porra, del llibre escrit per Juli Capilla i il·lustrat per Toni Cabo. Una activitat plena de sorpreses, interacció amb el públic i un taller de creació de màscares del Tio de la Porra.

17.30 i 19.00 hores: Animació lectora al carrer: Niu de somnis, a càrrec de Laura Pertejo.

Vos convidem a submergir-vos en el món de la imaginació, la poesia, la música i els contes, els principals protagonistes d’un dia com hui. Per a tots els xiquets, majors i menuts, als quals us agrade escoltar, somniar i contar.

 TEATRE DEL RAVAL. C/ Sant Ramón, 8 

18.00 hores: Teatre infantil. Històries de ratolins.  Cia. Elisa Matallín

Totes les vesprades, la biblioteca rep la visita d’un ratolí de camp que gaudeix amb el relat de la bibliotecà ria. El ratolí s’amaga entre els llibres i somia viure aventures com les dels protagonistes dels contes: Un dia, dins la biblioteca, el nostre ratolinet serà sotjat per terribles feres.

Preu: 5 €. Col·labora: Biblioteques de Gandia. En acabar l’espectacle, berenar i tallers per a xiquets (consulteu preus i inscripcions al Teatre del Raval).

 CONTACONTES 

El meravellós i fantàstic mon de Roald Dahl, a càrrec de Bruixes Maduixes.

Enguany es compleixen 100 anys del seu naixement. Aprofitarem per recordar-lo i, sobretot, per gaudir, de nou amb les seus fantàstiques i meravelloses històries, com ara: El dit màgic, Agu trot, Matilda…

Aquest espectacle es representarà durant tota la setmana als següents espais de la Xarxa de Biblioteques:

Dilluns 18. 17.45 hores: Biblioteca de l’Estació.

Dimarts 19. 17.45 hores: Biblioteca del Grau.

Dimecres 20. 17.45 hores: Biblioteca Infantil.

Dijous 21, 17.45 hores: Biblioteca de Beniopa.

Divendres 22. 17.45 hores: Biblioteca de Benipeixcar – Raval