La Setmana Literària  és una de les cites culturals més importants de l’any a Gandia. Del 17 al 24 de novembre, un ampli i variat programa d’activitats al voltant d’aquest esdevinement es desenvoluparà en diferents espais de la ciutat.

 Divendres 17 

19.30 h – Museu Faller

Homenatge al Tirant lo Blanc. Lectura infantil col·lectiva de diferents fragments del Tirant, a càrrec de les falleres majors, reines i presidents infantils, cort d’honor i convidats especials.

Organitza: Federació de Falles de Gandia

20.00 h – Museu de Santa Clara. Espai Sant Marc

«Alfons Roig i la Generació del 27». Inauguració de l’exposició, amb concert de Llorenç Barber, compositor i percussionista, i la veu de Montserrat Palacios. Aquesta exposició romandrà oberta fins el 23 de desembre.

 Dissabte 18 

18.30 h – Palau Ducal

VI Nit de contes al Palau. Selecció de relats de Raquel Casas Agustí i de Santiago Díaz i Cano, llegits per l’autora i l’autor. Amb la participació d’alumnes de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, que llegiran microrelats premiats en la darrera edició del concurs Tirantianes, amb la coordinació de la professora Mercé Morell. I representació de l’espectacle Il·luminant l’ombra, a càrrec de Marina Mulet. Presenta i coordina l’acte: Rafa Gomar.

Organitza: Saforíssims SL i Rafa Gomar

 Diumenge 19 

19.30 h – Teatre Serrano

XXI Homenatge a la Paraula. Diguem no! Diguem prou! (Amb la Paraula: per la democràcia, la tolerància, la diversitat i la pau) Entrada: 5€ (s’hi inclou l’obsequi del llibre editat per a l’ocasió).

Venda d’entrades: Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, o el mateix dia a la taquilla del teatre.

Organitza: CEIC Alfons el Vell

 Dimarts 21 

19.30 h – Casa de Cultura Marqués de González de Quirós

A propòsit de Piera. Homenatge a l’escriptor saforenc Josep Piera. Amb la participació de Manuel Forcano, poeta i professor, i Ferran Garcia Oliver, escriptor i historiador. Introdueix l’acte Ignasi Mora, escriptor.

 Dimecres 22 

19.30 h – Biblioteca Central, sala d’actes

Maria-Mercè Marçal. Una vida. Presentació del llibre biogràfic a càrrec de l’autora, Lluïsa Julià. Introdueix l’acte Teresa Pascual, poeta.

Organitza: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia.

 Dijous 23 

19.30 h – Biblioteca Central, sala d’actes

Dictats, d’Ausiàs March. Presentació de la nova edició bilingüe, a càrrec de Robert Archer, estudiós i traductor de l’obra de March, i Vicent Martines, director de l’ISIC-IVITRA, Universitat d’Alacant.
Presentació de l’Aula de Traducció del CEC de la Universitat de California a Sta. Bàrbara.

A partir de les 20.30 h – Centre Històric-Raval i Prado

Destapa’t amb la literatura. En la Ruta del Destapa’t, podrem degustar tapes inspirades en els nostres clàssics.

Locals que hi participen: Blanc i Negre, Casa Sanchis (La Tulipa), El Colmadito, El Raconet de Pere, Esquina Sur, Gran Torino, La Llimera, La Moreria del Raval, La Pureta, Mercado Provenzal, Mercat Bar, Plaza, Primera Estació i Visconti.

 Divendres 24 

20.00 h – Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

Acte de lliurament dels PREMIS LITERARIS CIUTAT DE GANDIA 2017

LV Premi Ausiàs March de Poesia, XXXIX Premi Joanot Martorell de Narrativa i I Premi Joan Roís de Corella a la trajectòria literària. Amb la representació de La Pell Possible, espectacle de lectura dramatitzada, a càrrec del Colectivo Mortero.