Presentació del documental Anem de Festa a la Casa de Cultura de Bellreguard

Presentació del documental Anem de Festa a la Casa de Cultura de Bellreguard

Els primers anys de la Transició es van viure a Bellreguard amb una intensitat vertiginosa. La transformació que va experimentar el poble en l’àmbit social, cultural i polític, sempre des d’una convivència exemplar, el varen convertir en un referent al País Valencià.

I van ser els seus propis veïns, mitjançant la seva implicació en el dia a dia del poble els que decidiren per on i com s’havia d’avançar cap als nous temps, il·lusionants i plens d’incerteses.

Un dels fonaments sobre els quals es van cimentar aquestes transformacions va ser, sens dubte, la cultura.

Bellreguard va adquirir una extraordinària rellevància en aquest àmbit per la qualitat i quantitat de les seves iniciatives culturals. I entre totes aquestes manifestacions que van emergir d’aquella bullícia, cal destacar per la seva transcendència y notorietat els Aplecs.

Entre 1978 i 1981, Bellreguard va acollir quatre edicions d’aquest esdeveniment, en el qual tot el poble s’implicava i col·laborava.  Però l’Aplec no era només una nit de música i diversió. Tenia un importantíssim component reivindicatiu de les nostres senyes d’identitat però obert a totes les cultures i sensibilitats, i així ho fan palès la diversitat de músiques i gèneres que oferien els cartells.

El documental Anem de Festa vol recuperar i reivindicar allò que van significar els Aplecs per al poble i en el contexte cultural d’aleshores al País Valencià. Un treball audivisual d’investigació i memòria comunitària basat en les vivències individuals i col·lectives de persones que hi van formar part des de diferents vessants amb imatges recuperades de l’època.

Aquest projecte ha estat impulssat per  L’Ateneu Popular de Bellreguard La Roda amb la col·laboració d’Ambra Projectes Culturals i l’Ajuntament de Bellreguard

Presentació: Dissabte 5 de maig a les 19.00 hores. Casa de Cultura de Bellreguard

 

 

 

FESTIVALES 2020

Cargando...

La Ciudad 2.0